Slootweg Consultancy

Administratiekantoor Zoetermeer

Slootweg Consultancy is dé financiële partner voor elke MKB’er in Zoetermeer en omstreken. Zij helpen vele lokale bedrijven met hun financiën en administratie. Van het uit handen nemen van de boekhouding tot advies geven bij een bedrijfsovername, Slootweg Consultancy heeft de oplossing in huis.

Hiermee hebben wij Slootweg Consultancy altijd bekend gemaakt:
SEO
Analytics
 

Case

Slootweg Consultancy haalde voorheen voornamelijk klanten binnen via mond-tot-mond reclame, onder het mom van “een goed product verkoopt zichzelf”. Toen kwam Corona om de hoek kijken, die een abrupt einde maakte aan de mogelijkheid om te netwerken. 

Er was een omslag nodig van het traditionele marketingmiddel netwerken naar het digitale middel online marketing. Mensen beginnen hun zoektocht naar producten of diensten natuurlijk steeds vaker online. 

“Door Corona kregen we minder aanvragen van nieuwe klanten, omdat we voorheen altijd klanten kregen door middel van mond-tot-mond reclame”  - Geert Slootweg
 

Bij Slootweg Consultancy was de noodzaak om online gevonden te worden duidelijk, maar de tijd en de focus om die digitale vertaalslag te maken was er helaas niet. Net op dat moment kwam Dennis, eigenaar van Altijd Bekend, toevallig de deur binnenlopen. Het gesprek kwam op gang en voordat we het wisten was er een samenwerking ontstaan.

Resultaat

Het doel van Slootweg Consultancy was duidelijk: door hun doelgroep gevonden worden in Google. Om dat doel te bereiken werd er gekozen voor SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

De samenwerking begon met een nulmeting. Hierin werd bekeken op welke zoektermen Slootweg Consultancy naar voren kwamen in de zoekmachines. “Voordat we met de samenwerking begonnen was onze website niet goed zichtbaar in Google”, aldus Geert van Slootweg. “We werden slechts op één relevante zoekterm gevonden, maar die stond ergens onderaan op pagina 8 van Google!”.

"Vooral de persoonlijke touch vinden we prettig. We hebben echt het idee dat ze in goede oplossingen denken en het niet alleen om het geld doen.”

De samenwerking begon met een contentstrategiesessie. In deze sessie wordt bekeken wat de klant wil bereiken en hoe we dat gaan realiseren. Pascal: “Het was fijn om even heel duidelijk te krijgen wat we nu precies willen en welke middelen we moeten inzetten.” Na de contentstrategiesessie zijn de marketeers van Altijd Bekend aan de slag gegaan. Tijdens de samenwerking zijn onder andere de social media kanalen onder handen genomen en is er een nieuwe gebruiksvriendelijke website gebouwd. Ook is er veel contact geweest over projecten en campagnes.

"Altijd Bekend is persoonlijk en zorgt voor continuïteit en structuur."

Zoekmachineoptimalisatie is een project van de lange adem. In de maanden die we samenwerken zijn de posities sterk gestegen en zijn er nu enkele pagina’s die op de eerste pagina in Google tevoorschijn komen. Het grote einddoel, waar er meer klanten via de website binnenkomen dan via het eigen netwerk, is nog niet bereikt. Maar nogmaals, SEO is een project van de lange adem. Altijd Bekend gaat net zolang door tot dat doel bereikt is. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we samen naar de top gaan!