Hoeveel tijd kost het om een nieuwe website te laten maken?

Veel MKB-ers willen graag een nieuwe website, maar zien op tegen het websitetraject. Er moeten veel keuzes worden gemaakt:

"Moeten die teksten nou herschreven worden?" 
"Matcht onze huisstijl nog met ons bedrijf?" 
"Welk websitesysteem past nou bij ons? Zijn we niet iets te groot geworden voor WordPress?"
"Hoe zit het met onze vindbaarheid in Google?"

Kortom: een website (laten) maken kost veel tijd, stress en slapeloze nachten. Maar, Altijd Bekend heeft hier de oplossing voor! Wij bieden een compleet verzorgd websitetraject aan, waarbij de tijdsinvestering voor jou zo laag mogelijk is. Jij hebt het idee, wij hebben de uitvoering. Van strategie tot eindrapport.

Doe mij maar een nieuwe website!

dinsdag 2 augustus 2022

Help, mijn neefje is websiteklusser!

We horen het vaker. Een website is ooit jaren geleden door het handige neefje gemaakt. In die tijd was je bedrijf nog in de startfase en was de website meer een soort visitekaartje. In de loop der tijd is je bedrijf gegroeid en kan je website écht niet meer. Waar het eerst professioneel was dat je überhaupt een website had, begint het nu juist onprofessioneel te ogen omdat je website niet meer voldoet aan de verwachtingen van je klanten.

Een nieuwe website laten maken is niet iets dat je 'eventjes' in een middagje doet. Het begint met een vast traject, die uit de volgende stappen bestaat:

Stap 1: het ontwerp

De eerste stap is om na te denken over de vormgeving. Welk logo gebruik je? Welke kleuren moeten terugkomen in de website? Heb je al een lettertype? Kortom, wat is je huisstijl?

Deze tijdsinvestering kan sterk variëeren. Als je al een huisstijl heb laten ontwerpen kost dit niet veel tijd, hooguit enkele uren. Heb je geen duidelijke huisstijl? Dan kan deze tijdsinvestering zomaar weken tot maanden duren, waarbij je zelf vele uren bezig bent met zoeken naar de juiste partij. Daarna volgt het ontwerpproces, de feedbackrondes, het definitieve ontwerp enzovoorts.

Jouw tijdsinvestering zonder Altijd Bekend: enkele uren tot enkele maanden.

Altijd Bekend maakt het je gelukkig makkelijk. Jij geeft aan wat je wil, wij implementeren het. Heb je geen huisstijl? Geen probleem, ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Jouw tijdsinvestering met Altijd Bekend: 30 minuten.

 

Stap 2: de menustructuur

Tijd voor de volgende stap, de menustructuur. Dit is cruciaal voor een goede gebruikerservaring én een goede vindbaarheid in Google. De menustructuur is het 'skelet' van je website.

Om een goede menustructuur te maken heb je kennis nodig van zoekmachineoptimalisatie. Heb je dat niet? Dan is het verstandig om een marketingconsultant in te huren. Maar, die moet je uiteraard eerst vinden. Voordat zo'n iemand bij jou aan tafel zit en een goed advies heeft opgeleverd ben je inmiddels weken verder. Niet handig dus.

Jouw tijdsinvestering zonder Altijd Bekend: enkele weken tot enkele maanden.

Het kan ook anders. In een strategiesessie van twee uur bespreken we al je wensen, eisen en doelen. Vervolgens gaan wij aan de slag om een kneitergoede menustructuur op te stellen. 

Jouw tijdsinvestering met Altijd Bekend: twee uur.

 

Stap 3: teksten (her)schrijven

Bij een nieuwe website is de kans zeer groot dat de structuur anders gaat worden en je huidige teksten niet meer voldoen. Als je hier echt werk van wil maken zorg je dat deze geoptimaliseerd worden voor SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Want wat heb je immers aan een mooie website, als niemand deze weet te vinden?

Je kan zelf aan de slag gaan met het schrijven van SEO-proof teksten, maar dan zou je wel een volledige cursus SEO moeten volgen. Daarnaast moet je een goed zoektermenonderzoek uitvoeren. Een kostbare tijdsinvestering dus, waar vele weken overheen gaan.

Jouw tijdsinvestering zonder Altijd Bekend: enkele weken.

Plan B is je volledige content over te laten aan Altijd Bekend. Onze SEO-experts herschrijven al je teksten en bepalen de beste zoektermen, zodat je snel zichtbare resultaten haalt in de ranking van Google. Jij hoeft hooguit de teksten na te lezen op juistheid, als het om moeilijke materie gaat.

Jouw tijdsinvestering met Altijd Bekend: 10 minuten tot twee uur.

 

Stap 4: de website vullen

Het CMS staat en kan nu gevuld worden met de nieuwe teksten! Afhankelijk van de kwaliteit van je teksten en de hoeveelheid pagina's ben je hier een half uur tot meerdere uren mee bezig. Als je teksten "mwah" zijn moet je natuurlijk eerst tussenkoppen toevoegen, woorden corrigeren, taalfouten verbeteren enzovoorts.

Daarnaast moet je nadenken over het gebruik van de diverse blokken in het CMS systeem, hoe de huisstijl verwerkt gaat worden, de eenheid tussen de pagina's, foto's, eigenlijk te veel om op te noemen. Let je trouwens ook op de toegankelijkheid en leesbaarheid van de pagina's? 

Jouw tijdsinvestering zonder Altijd Bekend: 30 minuten tot enkele uren.

Ga je in zee met Altijd Bekend? Dan hoef je helemaal niks te doen! Onze marketingexperts hebben natuurlijk al goede teksten geschreven en deze voorzien van goede call to actions, tussenkoppen en metateksten.

Jouw tijdsinvestering met Altijd Bekend: 0 minuten.

 

Patrick Vellekoop

Altijd Bekend heeft voor Lansingermeer Taxatie Service een mooie site gebouwd en er voor gezorgd dat die goed wordt bekeken.

Patrick Vellekoop Lansingermeer Taxatie Service

 

Stap 5: meten is weten

Je website staat en je potentiële klanten weten je te vinden via Google. Nu is het tijd voor de volgende stap, het analyseren van de prestaties en het gebruikersgemak. Veel bedrijven doen dat met Google Analytics. Heb je al Analytics ingesteld? Top, dan duurt het slechts enkele minuten om dit over te zetten. Heb je Analytics nog niet ingesteld? Dan is er werk aan de winkel! Google Tag Manager en Google Analytics moeten volledig worden ingesteld. In dat geval ben je meerdere uren bezig.

Jouw tijdsinvestering zonder Altijd Bekend: enkele minuten tot meerdere uren.

Of je laat al het werk aan ons over. Onze Analytics-expert zorgt voor de nieuwste versie van Google Analytics (GA4) en stelt alles goed in. Zo heb je altijd in een oogopslag inzicht in de prestaties van je website. Makkelijk toch? Jij hoeft ons alleen de inloggegevens te sturen.

Jouw tijdsinvestering met Altijd Bekend: 16 tot 21 seconden.

 

Stap 6: de livegang!

Nu is het moment daar, de livegang! De laatste stap is om de DNS-gegevens juist in te stellen, zodat je website van de testomgeving naar je domeinnaam gaat. Dit regel je binnen een paar minuten, maar wij doen dit uiteraard ook graag voor je. Je hoeft ons alleen de inloggegevens van je hostingpartij te geven of in contact te brengen met de huidige hostingpartij.

Heb je niet eerder een website gehad? Of heb je nog geen hostingpartij en domeinnaam? Wij registreren graag de domeinnaam voor je en zijn jouw nieuwe hostingpartij! Daarnaast kun je altijd naar ons overstappen als hostingpartij. Dan heb je alles bij één organisatie zitten en kun je met al je vragen bij dezelfde organisatie aankloppen. 

Jouw tijdsinvestering zonder Altijd Bekend: 15 minuten.

Jouw tijdsinvestering met Altijd Bekend: 16 tot 21 seconden.

 

En daarna?

Na deze zes stappen staat je website live, gefeliciteerd! Nu begint het échte werk eigenlijk pas. Verder optimaliseren voor goede vindbaarheid in Google, nieuwe inzichten krijgen door je data uit Analytics te analyseren, advertenties maken via social media of Google Ads. Maar, dat laat je uiteraard ook 'gewoon' aan ons over!

De korte samenvatting: een website maken kost tijd. Veel tijd. Heel veel tijd. Tijd die je waarschijnlijk veel liever stopt in het verder laten groeien van je bedrijf.

Wij nemen dit werk graag voor je uit handen. Zo kost een nieuwe website 'maar' enkele uren van je tijd en hoeft het niet maanden te duren. Mooi toch? Laten we snel beginnen!

Offerte voor nieuwe website aanvragen