Wat is de beste e-mail marketing software?

Het vinden van de juiste e-mailmarketingsoftware voor jouw e-mailinspanningen kan een lastige klus zijn. Met een groot aantal spelers op de markt, lijken de opties soms eindeloos. Kies je voor een nationale of een internationale speler? Welke integraties bieden de verschillende e-mailmarketing softwarepakketten aan?

In dit blog vergelijken we twee e-mail marketing softwareaanbieders, grote en internationale speler Mailchimp en kleinere nationale aanbieder Spotler, op een aantal punten.

Wil je gelijk geholpen worden door een e-mailmarketing expert van Altijd Bekend? Neem dan nu contact op.

E-mailmarketing uitbesteden

vrijdag 2 september 2022

Koppelingen en integraties

Een belangrijk onderdeel bij de keus voor een e-mail marketing software is de koppeling met andere systemen. Voor een grote, bekende en internationale speler als Mailchimp is dit vaak geen probleem. Zo is Mailchimp te koppelen met een groot aantal CMS-systemen, waaronder WordPress, Magento, Joomla, Prestashop en Shopify.

Spotler biedt daarentegen ook 35+ koppelingen aan, waaronder met Nederlandse softwaresystemen. Zoek van tevoren dus goed uit welke koppeling voor jou essentieel is en neem dit mee in je keuze.

Gebruiksvriendelijkheid

Over het algemeen kun je stellen dat Mailchimp geschikt is voor bedrijven die net beginnen met e-mailmarketing. Bijvoorbeeld met een maandelijkse nieuwsbrief. De interface van Mailchimp is duidelijk en overzichtelijk: je hebt gauw genoeg door waar je alle functionaliteiten kunt vinden. Een kind kan de was doen!

Spotler is daarentegen, doordat het ook meer functionaliteiten biedt, wat lastiger te ontcijferen. Als je het eenmaal door hebt is het, net zoals Mailchimp, heel gebruiksvriendelijk! Misschien dat een Spotler cursus hier goed bij kan helpen.

Klantenservice

Op het gebied van service is Spotler de duidelijke winnaar. Want zeg nou zelf: hoe fijn is het om direct en in het Nederlands verder geholpen te worden wanneer je tegen een probleem aanloopt?

Het beste aan de klantenservice van Spotler is de telefonische support, compleet zonder wachtrijen! Daar kan Mailchimp duidelijk nog iets van leren. Zij zijn een stuk minder consistent en goed bereikbaar, alle support vragen worden in het Engels behandeld en de mate van support hangt af van hoeveel je betaalt.

Kosten

Dat je bij Spotler uitermate goed geholpen wordt staat natuurlijk ook in verhouding met wat je voor de dienst betaalt. Spotler is met maandelijkse pakketten vanaf 119 euro namelijk aanzienlijk duurder dan Mailchimp. Mailchimp biedt zelfs toegang tot een gratis versie van hun e-mail marketing software.

Let op: Heb je veel contacten of wil je veel mailings versturen? Dan kan Spotler in sommige gevallen ook goedkoper uitvallen! Mailchimp schiet vaak in prijs omhoog op het moment dat je speciale koppelingen, veel contacten of veel mailings hebt.

Spambeleid en privacy

Wil jij 100% zeker zijn van een AVG-proof e-mailmarketingsoftware? Dan is Spotler de juiste keus voor jou! Zeker na de recente ontwikkelingen in privacy-land, zoals de ongeldigverklaring van de Privacy Shield. Dit houdt kortweg in dat niet-Europese e-mail marketing programma’s, zoals Mailchimp, zich in een grijs gebied bevinden wanneer het aankomt op de regels omtrent gegevensbescherming die we in Europa streng naleven.

Ook is het spambeleid van Spotler een stuk strenger dan dat van Mailchimp. Dit betekent dat de kans dat de e-mailnieuwsbrief waar je zo hard aan hebt gewerkt bij iemand binnenkomt als spam, er vrijwel niet is. Spotler maakt voor het versturen van mailings gebruik van eigen servers en zijn kritisch met het beoordelen wat er vanaf deze servers wordt gestuurd.

Functionaliteiten

Qua functionaliteiten liggen Mailchimp en Spotler in de basis dicht bij elkaar. Beide partijen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het opzetten van geautomatiseerde campagnes en A/B-testen, het segmenteren van doelgroepen en het bekijken van rapportages.

In alle drie de gevallen verloopt dit echter een stuk makkelijker en/of beter in Spotler dan in Mailchimp. Zo gaan de rapportages verder dan alleen een open rate en click-through-rate (CTR) en beslissen de slimme A/B-testen op basis van de eerste resultaten welke e-mail mensen te zien krijgen. Ideaal!

Daarnaast kun je met Spotler ook SMS-berichten versturen, campagnes instellen, website pop-ups maken om inschrijvingen voor je nieuwsbrief te werven en nog veel meer andere leuke functionaliteiten die jouw e-mail marketing naar een volgend niveau kunnen helpen!

Aan de slag met e-mailmarketing?

Hulp nodig bij de keuze voor een geschikte e-mail marketing software? Of heb je geen tijd of niet de juiste kennis in huis om aan de slag te gaan met e-mailmarketing? Altijd Bekend helpt je graag verder! Neem contact op en ervaar wat we voor je kunnen betekenen.

E-mailmarketing uitbesteden