10 gouden SEO tips

Iedereen wil tegenwoordig op nummer 1 staan in Google, maar hoe moet je dit aanpakken en waar let Google allemaal op? Op internet vind je lijsten vol met tips, maar SEO veranderd zo snel dat het altijd belangrijk is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Daarom geven wij je 10 gouden tips voor SEO! Altijd Bekend heeft alle kennis in huis om voor jouw bedrijf advies op maat te leveren. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

SEO uitbesteden aan pro's

woensdag 15 februari 2023

Tip 1: veilig en snel

Twee belangrijke aspecten waar Google op meet is de veiligheid en snelheid van je website. Veiligheid heeft te maken met het slotje voor de URL van je website. Is dit slot open? Vraag dan zo snel mogelijk een SSL certificaat aan! Zorg naast de veiligheid van je website ook dat je website snel is. Grote plaatjes met veel details zorgen er bijvoorbeeld voor dat het laden van een pagina veel langer duurt

Tip 2: responsive design

Tegenwoordig zijn er een tal van verschillende apparaten (mobiel, laptop, desktop, tablet, etc.). Elk apparaat heeft een andere grootte en daarom is het van belang om het design van je website responsief te maken.

Zorg dat je website op alle verschillende apparaten en formaten goed te bedienen is. Dit kun je snel en makkelijk testen door je website op verschillende apparaten te openen en er doorheen te klikken. Kun je alles makkelijk vinden? Zijn teksten goed te lezen? Zijn plaatjes goed zichtbaar? Dan ben je al een goed eind op weg!

Tip 3: intern doorlinken

Zorg dat elke pagina naar minimaal één andere pagina verwijst. Zo kunnen je bezoekers oneindig doorklikken. Er ontstaat een soort "spinnenweb", waarin elke pagina te bereiken is. Extern doorlinken is ook goed. Je linkt dan juist door naar een andere website.

We horen je het al denken, "waarom zou ik mijn websitebezoekers naar andere websites doorsturen?". Simpel! Google houdt ervan als je jouw informatie onderbouwt met informatie van andere gerenommeerde websites. Zo straal je meer autoriteit uit en kom je hoger in Google.

Tip 4: zoektermen

Vroeger was het voldoende om de woorden waar je graag op gevonden wilde worden te verwerken in de tekst. Tegenwoordig kijkt Google iets verder dan de op zichzelf staande woorden. Het gaat meer om de content in zijn geheel en het doel wat je probeert over te brengen. Probeer ook om uniek te zijn! Unieke tekst heeft op Google veel meer waarde dan gekopieerde tekst.

Tip 5: voeg afbeeldingen en video in

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je een artikel hebt gelezen, je drie dagen later nog maar 10% van het artikel kan herinneren. Op het moment dat er een afbeelding of video bij staat, ben je in staat om de inhoud tot 65% te onthouden.

Voeg daarom afbeeldingen of video's toe aan je content. Een ander belangrijk aspect aan het toevoegen van afbeeldingen en video's is dat bezoekers langer op je website blijven, omdat er daadwerkelijk iets te bekijken valt. Dit slaat Google op en is weer gunstig voor de SEO. 

Tip 6: richt je pagina goed in

Je zult het ongetwijfeld bij je website hebben gezien. Kies je voor een H1 kop, een H2 kop, een H3 kop of misschien toch een H4 kop. Voor de styling ziet het er misschien mooier uit om een H3 kop bovenaan te gebruiken, maar op SEO gebied is dit niet aan te raden! De verschillende koppen zijn zo opgebouwd zodat er een duidelijke rangorde op de pagina ontstaat. Een pagina heeft dan ook altijd maar één H1 kop en is verder vaak opgedeeld in H2 koppen met een H3 kop als subtitel. 

Tip 7: sneller pagina's indexeren

Heb je net een nieuwe pagina gemaakt? Dan staat deze nog niet gelijk in de Google zoekopdrachten. Google moet de pagina eerst indexeren en deze een ranking geven op de lijst. Meestal duurt dit indexeren ongeveer een week, maar ook dit hangt af van de plek waar de pagina staat, content, etc.

Wil je dat je pagina's sneller geïndexeerd worden in Google? Dien dan een sitemap in bij Google Search Console. Zoek daarna je URL op en vraag een handmatige indexatie aan.

Nóg snellere indexatie nodig? De Google Index API is speciaal gemaakt om snelwisselende content, zoals vacatures en nieuwsberichten, sneller te laten indexeren.

Tip 8: goede titels

Naast de volledige content is de titel een ontzettend belangrijk onderdeel van SEO. Niet alleen de zoekmachines worden aangetrokken door een goede titel, maar ook bezoekers worden nieuwsgierig door middel van een titel. Zorg er dan ook voor dat je belangrijkste zoekwoord verwerkt zit in de titel van je pagina!

Tip 9: analyseren van je data

Niets geeft meer motivatie dan je eigen vooruitgang bijhouden. Koppel je website voordat je begint aan SEO aan een analyseer programma zoals Google Analytics. Hierdoor kun je makkelijk en snel je eigen vooruitgang zien en aanpassen waar nodig is.

Tip 10: adverteren in Google

Naast het toepassen van bovenstaande tips, is er ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met adverteren. Op deze manier ben je verzekerd van een plek bovenaan de lijst, maar wel tegen een prijs. Let er wel goed op dat je je advertentie zo inricht dat deze bij de juiste doelgroep naar boven komt. 

Het voordeel voor SEO? In Google Ads test je welke advertentiecombinatie goed werkt. Vervolgens pas je de metateksten aan, zodat je de teksten kiest met de beste doorklikratio!