Nummer 1 in Google

Iedereen wil tegenwoordig op nummer 1 staan in Google, maar hoe moet je dit aanpakken en waar let Google allemaal op? Op internet vind je lijsten vol met tips, maar SEO veranderd zo snel dat het altijd belangrijk is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarom geven wij je 10 gouden tips voor SEO! Altijd Bekend heeft alle kennis in huis om voor jouw bedrijf advies op maat te leveren. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Advies op maat


10 gouden SEO tips

1. Veilig en snel

Twee belangrijke aspecten waar Google op meet is de veiligheid en snelheid van je website. Veiligheid heeft te maken met het slotje voor de url van je website. Is dit slot open? Vraag dan zo snel mogelijk een SSL certificaat aan! Zorg naast de veiligheid van je website ook dat je website snel is. Grote plaatjes met veel details zorgen er bijvoorbeeld voor dat het laden van een pagina veel langer duurt.

2. Responsive design

Tegenwoordig zijn er een tal van verschillende apparaten (mobiel, laptop, desktop, tablet, etc.). Elk apparaat heeft een andere grootte en daarom is het van belang om het design van je website responsive te maken. Oftewel; zorg dat je website op alle verschillende apparaten en grotes goed te bedienen is. Dit kan je snel en makkelijk testen door je website op verschillende apparaten te openen en er doorheen te klikken. Kan je alles makkelijk vinden? Zijn teksten goed te lezen? Zijn plaatjes goed zichtbaar? Dan ben je al een goed eind op weg!

3. Linkbuilding

Je hele website bestaat eigenlijk uit linken. De ene pagina verwijst weer naar een andere pagina en ga zo maar door. Zorg ervoor dat alle pagina's zo aan elkaar gelinkt zijn dat het voor de klant makkelijk is om door de website heen te navigeren. Hij zal hierdoor meer tijd op je website besteden wat vervolgens weer goed is voor de zoekmachine. 

4. Zoekwoorden

Vroeger was het voldoende om de woorden waar je graag op gevonden wilde worden te verwerken in de tekst. Tegenwoordig kijkt Google iets verder dan de op zichzelf staande woorden. Het gaat meer om de content in zijn geheel en het doel wat je probeert over te brengen. Probeer ook om uniek te zijn! Unieke tekst heeft op Google veel meer waarde dan gekopieerde tekst.

5. Voeg afbeeldingen en video in

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je een artikel hebt gelezen, je drie dagen later nog maar 10% van het artikel kan herinneren. Op het moment dat er een afbeelding of video bij staat, ben je in staat om de inhoud tot 65% te onthouden. Voeg daarom afbeeldingen of video's toe aan je content. Een ander belangrijk aspect aan het toevoegen van afbeeldingen en video's is dat bezoekers langer op je website blijven, omdat er daadwerkelijk iets te bekijken valt. Dit slaat Google op en is weer gunstig voor de SEO. 

6. Richt je pagina goed in

Je zal het ongetwijfeld bij je website hebben gezien. Kies je voor een H1 kop, een H2 kop, een H3 kop of misschien toch een H4 kop. Voor de styling ziet het er misschien mooier uit om een H3 kop bovenaan te gebruiken, maar op SEO gebied is dit niet aan te raden! De verschillende koppen zijn zo opgebouwd zodat er een duidelijke hiërarchie op de pagina ontstaat. Een pagina heeft dan ook altijd maar één H1 kop en is verder vaak opgedeeld in H2 koppen met een H3 kop als subtitel. 

7. Zet social media in

Heb je net een nieuwe pagina gemaakt? Dan staat deze nog niet gelijk in de Google zoekopdrachten. Google moet de pagina eerst indexeren en deze een ranking geven op de lijst. Meestal duurt dit indexeren ongeveer een week, maar ook dit hangt af van de plek waar de pagina staat, content, etc. Een manier om het indexeren sneller te laten gaan is om via social media naar je nieuwe pagina te verwijzen. Google pakt dit signaal op en zal je pagina sneller indexeren!

8. Titel

Naast de volledige content is de titel een ontzettend belangrijk onderdeel van SEO. Niet alleen de zoekmachines worden aangetrokken door een goede titel, maar ook bezoekers worden nieuwsgierig door middel van een titel. Zorg er dan ook voor dat je belangrijkste zoekwoord verwerkt zit in de titel van je pagina!

9. Analyseer

Niets geeft meer motivatie dan je eigen vooruitgang bijhouden. Koppel je website voordat je begint aan SEO aan een analyseer programma zoals Google Analytics. Hierdoor kan je makkelijk en snel je eigen vooruitgang zien en aanpassen waar nodig is. 

10. Adverteren

Naast het toepassen van bovenstaande tips, is er ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met adverteren. Op deze manier ben je verzekerd van een plek bovenaan de lijst, maar wel tegen een prijs. Let er wel goed op dat je je advertentie zo inricht dat deze bij de juiste doelgroep naar boven komt. 


Wil jij aan de slag met SEO?

Weet je nog niet hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je graag om hoger in Google te komen. Samen met jou gaan we aan de slag om nog meer uit je website te halen en de content te optimaliseren! Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op

Hou je marketingkennis actueel

Via de kanalen van Altijd Bekend plaatsen wij berichten over de laatste ontwikkelingen op marketinggebied. Wil jij deze kennis en tips ook niet missen? Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook of LinkedIn. Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief

Ga jij met ons jouw marketinguitdaging aan?

Altijd tevreden: