Marketing Voor Technische Bedrijven

Bij eigenaren van technisch bedrijven staat marketing vaak niet hoog op het prioriteitenlijstje. Logisch, want een hardwerkende ondernemer heeft natuurlijk wel andere zaken aan zijn hoofd. Toch kan marketing het leven van een ondernemer makkelijker maken.

Kijk maar eens naar de ongekende uitdagingen op het gebied van personeelswerving. En natuurlijk wil je een marketing partner met kennis van de branche die moeiteloos vakinhoudelijke teksten voor je kan opstellen. 

Lees snel verder of ga direct naar:

Wat jij kunt bereiken met marketing

Onze ervaring met de technische sector

Waarom bedrijven binnen de technische sector hun marketing uitbesteden

Nog even snel wat posten na een lange werkdag, want de concurrent doet dat ook. Oké, we snappen het: Je bent natuurlijk voornamelijk bezig met je core processen, dus social media doe je er even bij. En dan heb je ook nog een mooie website laten bouwen die steeds verder zakt in de zoekresultaten van Google.

Nog even wat posten op de socials...

Eigenlijk is er geen strategie bedacht en geen duidelijke, haalbare doelen gedefinieerd met je marketing uitingen. Totaal niet vreemd dat het bij jou zo loopt, want zo zien we dat bij de meeste MKB-ers en met name bij onze klanten in de technische branche. Die willen namelijk vooral hun kostbare tijd besteden aan waar zij goed in zijn. Is het dan niet net zo logisch om mensen die goed zijn met marketing jou meer winst en bekendheid te geven?

Wat kun je zoal bereiken met slimme marketing?

De laatste 10 jaar bleef ons aantal technische klanten zoveel toenemen, dat wij inmiddels zijn uitgegroeid tot dè marketing partner zijn voor de sector. We helpen je bijvoorbeeld met:

Het juiste personeel aantrekken met slimme vacatureteksten, perfect vindbaar in Google.

Een band opbouwen met jouw bestaande klanten wat een upsell makkelijker maakt.

Een nieuwe doelgroep aanspreken waar je misschien nog niet eens aan had gedacht.

De sterke punten van jouw bedrijf in de spotlight zetten, zodat potentiële klanten zien waarom jij een betere keuze bent dan de concurrent.

Die ene sterke concurrent voor zijn en zijn klanten naar jou toetrekken 👀

Of jij hebt een heel specifiek doel met jouw bedrijf en hebt twijfels over hoe je dat het beste kan bereiken.

Dennis Kleijn
Partner & strategisch expert
0793333030

Marketing om technisch personeel aan te trekken

Bijna elke sector kampt met personeelstekorten, maar binnen de techniek branche is de roep om personeel het hoogst. Hoewel er juist door de energietransitie nieuwe kansen liggen binnen jouw bedrijfstak, worden er steeds minder mensen technisch opgeleid en loopt een grote groep technici tegen de pensioenleeftijd aan.

Monteursbedrijven, installatiebedrijven en vakspecialisten zoals elektriciens en loodgieters luidden al eerder de noodklok. Door de verhoogde werkdruk maken deze bedrijven zich ook zorgen om hun huidige personeel.

Ga je de personeels standaard verlagen?

Je hebt een vacature online gezet (of misschien wel meerdere vacatures) en krijgt niet of nauwelijks respons. Ga je je standaard verlagen en dan toch maar voor die kandidaat die eigenlijk niet zo lekker in het team zou passen? Iets dat veel gebeurt in deze tijd. Hoe krijg je jouw vacatures dan toch bij de juiste mensen?

Voor een marketeer een koud kunstje. Die kent natuurlijk de plekken waar gezocht wordt, weet welke dingen in een vacature tekst benoemd moeten worden, zorgt ook nog dat de vacature in Google weergeven wordt en schrijft een overtuigende vacaturetekst die de ideale sollicitant aanspreekt.

En dat levert jou niet alleen sollicitanten op, maar de tijd die je anders zelf kwijt zou zijn aan werving, kun je nu op een andere manier waardevol benutten. Eindelijk de tijd je mailbox geheel bijwerken of die vrijdagmiddag eens een keer vrij om met je gezin te besteden. 

Maar een marketeer heeft toch helemaal geen verstand van mijn technische aanbod?!

Hoewel jij ongetwijfeld met de uitdagingen van nu te maken hebt, heeft jouw bedrijf natuurlijk ook haar eigen obstakels, doelen, wensen en dromen.

Jouw personeel schrijft geen goeie teksten of weet niet hoe een bedrijf zichtbaarder wordt. Dat is natuurlijk logisch, want daar zijn ze niet voor aangenomen. Maar weet een marketeer dan wel genoeg van jouw technische diensten of producten? Wij durven het tegendeel te bewijzen! 

De afgelopen jaren hebben we namelijk voor tal van technische bedrijven naar volle tevredenheid geholpen met hun marketingwerkzaamheden. Grote partijen als ISSO, Techniek Nederland en BCRG en MKB-ers zoals CoolConnect, Veldberg en ICEFISH hebben we verbaasd met onze vakinhoudelijke kennis. 

Voor wie wij werken:

Samenwerken met een partij die je echt vooruitbrengt?

De laatste 10 jaar bleef ons aantal technische klanten zoveel toenemen, dat wij inmiddels zijn uitgegroeid tot dè marketing partner zijn voor de sector.

Deel eens jouw obstakels met ons. Wij gaan op zoek naar een oplossing binnen ons vakgebied en bespreken die graag met je in een vrijblijvend adviesgesprek. Je bent welkom bij ons op kantoor in Zoetermeer of we doen een videocall. Neem contact op met Dennis om te bespreken waar jouw kansen liggen

Dennis Kleijn
Partner & strategisch expert
0793333030